REGULI NOI LA IMM

Regulamentul-intern-pentru-IMM--Cum-sa-l-personalizezi--fara-sa-incalci-legea

Noi reguli pentru IMM-uri se aplica de astazi. Care sunt acestea!
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) vor functiona dupa noi reguli incepand de astazi, data la care intra in vigoare un act normativ care modifica legislatia in domeniu. Mai exact, printre noutati se numara introducerea unui anumit test pe care autoritatile il vor utiliza.

Legislatia in domeniul IMM-urilor se va modifica de astazi, odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 62/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 328 din 6 mai 2014. Acest document a fost aprobat de Guvern in sedinta din 4 decembrie 2013 si prevede, printre altele, dezvoltarea si utilizarea unui set de indicatori specifici pentru imbunatatirea reglementarilor pentru IMM, precum si dezvoltarea unor masuri pentru educatia antreprenoriala. Astfel, conform Legii nr. 62/2014, autoritatilor vor evalua sistematic impactul proiectelor de acte normative prin aplicarea Testului IMM.

Concret, Testul IMM se va efectua de catre initiatorul actului normativ, inainte de demararea procesului de avizare a acestuia, si va consta in efectuarea unui sondaj cu privire la potentialele efecte generate in activitatea intreprinderilor mici si mijlocii de introducerea noilor reglementari, se mentioneaza in documentul citat. Evaluarea rezultatelor Testului IMM va trebui sa conduca la identificarea corectiilor care se impun in definitivarea proiectului de act normativ.Legea care va intra astazi in vigoare stabileste ca va fi obligatorie consultarea organizatiilor reprezentative ale intreprinderilor mici si mijlocii privind continutul proiectelor de acte normative, al analizelor de impact si a Testului IMM, cu valorificarea in mod corespunzator a propunerilor acestora sau motivarea nevalorificarii pozitiei lor, documente ce vor insoti proiectul de act normativ pana la adoptare.

In plus, documentul citat cuprinde si o serie de reglementari privind principiul “Ganditi mai intai la scara mica”, care presupune ca initiatorii actelor normative sa evalueze efectele introducerii acestora, mai intai si cu precadere, asupra activitatii intreprinderilor mici si mijlocii.

De asemenea, noile reglementari aduc modificari si in ceea ce priveste definirea intreprinderii. Astfel, prin intreprindere se intelege orice forma de organizare a unei activitati economice, autorizata potrivit legilor in vigoare sa faca activitati de productie, comert sau prestari de servicii, in scopul obtinerii de venituri, in conditii de concurenta, respectiv: societati reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, societati cooperative, persoane fizice autorizate, intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale, intreprinderile familiale, autorizate potrivit dispozitiilor legale in vigoare, care desfasoara activitati economice.

In acelasi timp, documentul stabileste ca prevederile sunt aplicabile si asociatiilor si fundatiilor, cooperativelor agricole si societatilor agricole care desfasoara activitati economice.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile……..sa speram ca prevederile sunt mai clare ca nu cumva sa se ajunga si pe la puscarie din erori banale…..

La aniversarea a 20 de ani de casatorie,dupa ce Ion si Maria au sarbatorit,Ion iese pe balcon si incepe sa fumeze tigara dupa tigara:

-Ce ai patit,Ioane?

-Mai stii,acum 20 de ani,cand ne-a prins taicatau in capitza?

-Da!

-Mai stii ca mi-a zis ca daca nu te iau de nevasta,fac 20 de ani de parnaie?

-Da!

-Ei bine,maine ieseam, fir-ar sa fie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 70 =