Regulile alimentației vegane (1)

Alimentația vegană nu este obligatoriu sănătoasă. Poate fi pe atât de sănătoasă pe cât este de nesănătoasă, la fel ca și orice altă formă de alimentație. Depinde de modul în care este adoptată. Dacă alimentație vegană este practicată corect și se respectă câteva reguli de bază, atunci ea poate fi cea mai sănătoasă din toate timpurile. A fi vegan nu înseamnă să faci doar un lucru bun pentru tine, ci și pentru animale sau mediul înconjurător.

Cine trăiește în stil vegan nu consumă și nu folosește nimic ce provine din origini animale, indiferent că este vorba despre carne, produse lactate sau ouă, untură sau miere. Chiar și produsele de îngrijire a părului sau pielii vor fi utilizate doar dacă acestea sunt lipsite de componente animale.

Pentru toată lumea care avea până acum o alimentație “normală”, alimentația vegană reprezintă inițial o provocare. Datorită numărului mare de cărți de bucate vegetariene și ghiduri vegane, piața are o ofertă bogată de alimente pentru această dietă, astfel că acest aspect nu mai reprezintă o problemă. Fie că este vorba despre sportivi vegani, mame, sau entuziaști raw-vegani, pentru fiecare există informațiile potrivite și rețete complete pentru dieta vegană în mod individual.

Nu toate informațiile însă oferă o dietă vegetariană sănătoasă. Deoarece și printre vegani există așa-numitul Junk Food Vegan. Acesta iubește mâncarea fast-food și produsele gata preparate, produsele de patiserie, dulciurile și deserturile din soia îndulcite artificial și trăiește după motto-ul „important e că sunt vegan”. Dar acest tip de individ nu este deosebit de interesat de o dietă sănătoasă.

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/vegane-ernaehrung-regeln.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 47