Regulile de taximetrie trebuie să se aplice și pentru Uber

Rețeta succesului pentru serviciul de intermediere transport Uber a fost de oferire de servicii similare taximetriei, dar fără a se supune legislației în vigoare care reglementează astfel de activități. Un expert de la cea mai înaltă curte competentă din UE recomandă eliminarea de astfel de practici. Acest lucru s-ar putea aplica și altor sectoare.

Pentru serviciul de intermediere transport Uber această decizie a Curții Europene de Justiție reprezintă un regres. După estimările unui important expert, statele UE pot cere acestei companii să prezinte aceleași tipuri de licențe și autorizații care sunt necesare și pentru orice servicii de taximetrie.

Uber intermediază prin intermediul aplicației sale servicii de transport în mașini închiriate și taxiuri. Compania subliniază că activează doar ca serviciu online de intermedieri și astfel se încadrează ca la categoria serviciilor online, administrate de o companie din domeniul IT. Dar astfel de activități sunt destinate companiilor de taxi, consideră autoritățile europene, respectând dreptul comunitar european. CEJ recomandă statelor membre să aplice cerințe și sancțiuni mai severe în acest domeniu.

Din perspectiva procuraturii generale, Uber preia mult prea multe activități pentru a fi un simplu serviciu de intermediere. Firma controlează, chiar dacă o face într-un mod indirect, calitatea serviciilor oferite. Stabilește nivelul prețurilor și informează șoferii activi dacă cererea este în creștere pe anumite rute.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Taxi-Regeln-sollen-auch-fuer-Uber-gelten-article19834129.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 96