Reîntoarcerea brandului Nokia este oficială

nokia-android

Legenda telefoanelor mobile, Nokia, va scoate curând pe piață noi smartphone-uri sub vechiul brand. Compania finlandeză de tradiție se orientează de data aceasta spre platforma celor de la Google, Android. Există deja și o posibilă dată de lansare.

Numele Nokia inspiră încredere în urechile multor utilizatori de smartphone-uri, dar și mai mult în ale celor care au avut un telefon mobil încă din anii `90. Marele succes din afacerile cu smartphone-uri a rămas mereu ceva îndepărtat pentru finlandezi, numele Nokia s-a scufundat treptat în uitare. În luna mai 2016 a venit apoi vestea că Nokia are planuri de revenire. Noua companie finlandeză proaspăt fondată, HMD, va prelua partea de dezvoltare și administrare globală a afacerilor. Acum există chiar și un program rezonabil pentru revenirea mărcii de tradiție.

30 de luni după preluarea de către Microsoft au treuit să aștepte finlandezii pentru a putea vinde din nou telefoane mobile cu brandul Nokia, această clauză a fost parte din acordul pe care finlandezii l-au încheiat cu americanii. Această condiție a expirat însă în septembrie 2016, Nokia poate să se implice din nou în afacerile cu telefoane mobile. În primăvara anului 2017 ar putea fi prezentate publicului primele telefoane Nokia din noua generație, de data aceasta cu sistem de operare Android.

Phone Arena raportează că, consorțiul HMD a contractat serviciile unei mari agenții britanice de publicitate, pentru a promova următoarele dispozitive Nokia. Cu câteva zile înainte portalul a anunțat că HMD a rezervat un stand pentru următoarea ediție a Mobile World Congress (MWC) ce va avea loc la Barcelona. MWC este unul dintre cele mai importante târguri din industria telecomunicațiilor și este utilizat în fiecare an de producători mari din industrie, precum Samsung, LG sau Huawei pentru a-și prezenta ultimele dispozitive de top.

http://www.n-tv.de/technik/Nokias-Android-Comeback-ist-offiziell-article19231641.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =