Renault fondează o subsidiară pentru rețele electrice

Constructorul auto francez, Renault, mărește ritmul tranziției electrice: producătorul cu sediul în zona metropolitană Paris face concurență concernelor energetice și investește în dezvoltarea unei infrastructuri de încărcare pentru automobile electrice.

Constructorul auto francez Renault se extinde prin intermediul noii sale subsidiare în domeniul rețelelelor electrice inteligente (“Smart-Grids”). Acest domeniu este de o importanță majoră pentru dezvoltarea afacerilor cu mobilitate electrică, explică un purtător de cuvânt al Renault.

Noua subsidiară “Renault Energy Services” va funcționa asemănător unui start-up, iar din acest punct de vedere va ajuta concernul Renault în dezvoltarea unei interacțiuni între vehicule electrice și rețele, reprezentând în același timp sprijin pentru tehnologii moderne de încărcare.

Ideea de a conecta mașinile electrice cu rețeaua de electricitate nu este nouă. Chiar și Renault a avut tentative anterioare, pentru utilizarea bateriilor încorporate în automobile drept rezervoare temporare de energie. În faze de supraofertă de energie, automobilele sunt încărcate, iar când cererea este mare, curentul în plus din baterie este întors în rețea.

Renault are planuri strategice în legătură cu acest concept. Investițiile în noua afacere va ajuta concernul Renault să își sporească cota de piață pentru automobile electrice în Europa, spune Gilles Normand, care este “Senior Vice President” la Renault, responsabil de automobile electrice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Renault-gruendet-Stromnetz-Tochter-article20073472.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 72