Renault Kwid cucerește India

Renault are în India ceva ce VW caută de multă vreme. O mașină ieftină care se bucură de un succes enorm. Dezvoltată local, noua mașină înregistrează recorduri în volumul vânzărilor. Dar acum Renault Kwid va cuceri și restul lumii. Cei de la Wolfsburg vor pierde cel mai probabil această luptă.

Este puțin după ora 09:00 iar în casa auto Trident din satul Narayanapura din regiunea Bangalore domnește liniștea dinaintea furtunii. Cei aproape douăzeci de vânzători din showroom-ul neîmpodobit stau în cerc și își urează succes într-un ritual zilnic. Dar într-o jumătate de oră ei vor deschide porțile și agitația va începe. De când cei de la Renault au lansat pe piață modelul Kwid în urmă cu mai bine de un an, în fiecare zi este aceeași poveste, spune Pavithran, vânzător în cadrul showroom-ului, care împodobește rapid cu ghirlande un automobil nou și pregătește predarea acestuia. În cele din urmă vânzarea este ceva mai specială într-o țară în care există abia 25 de automobile la 1000 de locuitori.

Cu toate că în showroom mai sunt prezentate și Duster, Lodgy sau Clio hatchback, Pavithran așează ghirlandele din nou pe un Kwid. Iar micuța mașină este cea mai mare vedetă din programul Renault pe acest subcontinent. Doar el și colegii săi au vândut 150 de Kwid pe lună în trei locații din Bangalore, deci de patru ori mai multe decât vindeau din bestseller-ul anterior, Duster.

În toată țara într-o zi bună de lucru se primesc peste 1000 de comenzi, povestește directorul de design Laurens van den Acker. Problema este că fabrica de la Chennai are o capacitate de doar 2000 de automobile pe săptămână. Nici nu este de mirare că cifrele au impresionat pe toată lumea din sediul central. Între timp s-au vândut peste 150.000 de Kwid în India iar Renault și-a mărit de șapte ori numărul de automobile noi înmatriculate local, mulțumită acestui nou automobil. De luat în considerare este și faptul că piața a crescut cu “doar” 17%.

http://www.n-tv.de/auto/Renaults-Billigauto-Kwid-erobert-Indien-article19763509.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 90