Renault recheamă 15 000 de autovehicule noi

_87782111_87782110Constructorul auto francez Renault, aflat în centrul atenției pe un nivel ridicat de emisii nocive, recheamă 15.000 de autoturisme noi. Miscarea vine dupa ce testele au aratat niveluri de emisie mult prea mari la unele dintre vehiculele sale.

Săptămâna trecută, trei dintre fabricile comapaniei au fost percheziționate de către anchetatorii antifraudă. Perchezitionările au condus la miliarde de euro șterse din valoarea sa de piață, pe temerile că s-ar putea ajunge la un alt scandal similar celui produs de Volkswagen.

Renault a promis ca va veni cu un “plan de tehnică” pentru a scădea nivelul de emisii provenite de la vehiculele sale. Ministrul energiei franceze, Ségolène Royal a declarat că Renault nu este singura companie auto din Franța care incalcă regulile privind dioxidul de carbon și emisiile de azot, dar nu a numit ceilalți implicați.

Conform ministrului, sunt necesare teste realizate în condiții reale de conducere și nu cele in instalatii speciale de testare. S-a sugerat că citirile de emisie sunt mult mai mici în condiții de tip laborator.

http://www.bbc.com/news/business-35350474

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 72