Renault ridică o fabrică auto în Iran, tara cu cel mai mare potential de crestere din lume

65119391

Constructorul auto Renault vrea să se folosească de deschiderea economică a Iranului și a convenit cu guvernul local construcția unei fabrici de automobile. Francezii vor să își sporească vânzările în republica islamică cu 75% ca urmare a acestei decizii.

Guvernul iranian și concernul auto francez Renault au semnat un acord privind un proiect comercial comun. După cum au anunțat cei de la Renault, va fi ridicată, printre altele, o fabrică în Iran. Din anul 2018 acolo vor fi asamblate primele mașini, iar numărul de mașini Renault vândute în Iran va crește de la 200.000 cât este în prezent la 350.000 anual.

Acțiionarul majoritar al companiei joint-venture formată împreună cu Industrial Development și Renovation Organization of Iran (IDRO) va fi Renault. Prima dată concernul francez va dori să construiască o rețea comercială în Iran, care să ofere inclusiv servicii pentru clienți.

Iranul este considerată a fi piața auto cu cel mai mare potențial de creștere din lume. Consumatorii de acolo au la alegere doar un număr limitat de mărci auto, pentru că după introducerea sancțiunilor datorate programului atomic al țării mulți producători de mașini au părăsit țara. În țară există sub 100 de mașini la mia de locuitori. În UE media este de șase ori mai mare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Renault-baut-Autofabrik-im-Iran-article18763826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =