Renault va pregăti 4 ZOE pentru un serviciu autonom de transport

 

2017 – Rouen Normandy Autonomous Lab

Renault și partenerii săi lansează ceva care se numește proiectul “Rouen Normandy Autonomous Lab” – un serviciu de mobilitate on-demand pe drumuri publice, prin suportul a cinci vehicule electrice autonome.

Ideea este de afolosi patru automobile Renault ZOE autonome și o dubiță Transdev într-un serviciu care cuprinde trei circuite, acestea urmând să acopere o distanță de zece kilometri în regiunea tehnică din Rouen din Franța.

Inițial vehiculele vor fi testate în condiții reale de către cei care le dezvoltă. Iar abia apoi, să sperăm, acestea vor putea fi văzute pe șosele în primăvara anului 2018, în cadrul unui serviciu on-demand care va deschis publicului pentru următorii doi ani. Bugetul total al proiectului este de 11 milioane de euro.

Este primul proiect de acest gen din Europa, chiar dacă rutele presetate ilustrează clar că mai avem încă ani buni până să obținem automobile cu adevărat autonome. Folosind o aplicație dedicată pentru smartphone, pasagerii vor putea alege una din cele șaptesprezece stații predefinite din cele trei rute.

Dezvoltarea sistemelor autonome de transport necesită un număr de competențe de bază, inclusiv dispecerat, management al flotelor, telecomunicații, senzori și software pentru rulare autonomă, precum și expertiză în producția de vehicule. Transdev, Groupe Renault și Metropolis combină toate acestea competențe.

Renault To Ready 4 ZOEs For Autonomous, On-Demand Mobility Service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =