Republica Federală Germană pe plus

Snapshot 2014-09-01 20-52-36

Republica Federală Germană pe plus
Guvernul federal german a atins în prima jumătate a anului 2014 un excedent de miliarde, fiind pentru prima dată în ultimii 23 de ani când se petrece acest lucru cu o astfel de sumă. Acest lucru se datorează în special unei piețe robuste a forței de muncă. Economia germană a beneficiat doar parțial de pe urma acestui surplus.

Statul german a marcat în prima jumătate a anului un excedent de 16,1 miliarde de euro, împărțit între guvernele federale de stat și locale și de asemenea fondurile de securitate socială. Bugetul Federației este pe plus pentru prima dată din 1991, iar acest lucru se datorează în special unei piețe robuste pentru forța de muncă. Produsul intern brut s-a contractat în al doilea trimestru cu 0,2%.

Statul a adunat în prima jumătate a anului semnificativ mai mulți bani decât a cheltuit. Guvernul federal, cele statale și locale și fondurile de securitate socială au realizat un excedent de 16,1 miliarde de euro, a declarat luni Biroul federal de Statistică. Acesta corespunde unei ponderi de 1,1% din PIB. Astfel, statul ar putea obține un excedent în anul 2014 pentru al treilea an la rând. În 2013 a existat un surplus de 0,3%, iar la sfârșitul anului 2012 unul de 0,1%.

Cea mai importantă sursă de bani au fost impozitele, care reprezintă peste jumătate din veniturile totale de 329,5 miliarde de euro. Veniturile din impozitul pe salarii a contribuit cu 5% în plus față de medie. Acest lucru este valabil și pentru contribuțiile la asigurări sociale de stat, care au crescut cu 3,4%, la 233,7 miliarde de euro.
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/haushaltsueberschuss-bund-liegt-erstmals-seit-im-plus-1.2111375

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 24