Retragere de licență

RTXWSD8

Retragere de licență
După falimentul său tehnic, Argetina ia în vizor răzbunarea asupra unei bănci din New York. Băncii BNY Mellon îi este revocată licența pentru operațiunile din țara din America de Sud. Banca este mandatarul Argentinei.

Argetina revocă licența băncii americane de la New York, Mellon. Instituția financiară nu mai poate efectua nici un fel de operațiuni în țară. Măsura a fost luată pentru că instituția a blocat în sediul central de la New York în luna iulie suma de 539 milioane de dolari, sumă care ar fi trebuit să servească drept sursă pentru plățile către creditorii ce dețin obligațiuni de stat argentiniene, a declarat șeful de cabinet Jorge Capitanich la o conferință de presă.

BNY Mellon nu și-a respectat obligația contractuală ca agent de plată al Argentinei, conform lui Capitanich. Cu toate acestea, Banca nu are oricum filiale în Argentina, ci doar un birou de reprezentanță în Buenos Aires. BNY Mellon a reținut banii la ordinele judecătorului districtual american Thomas Griesa. Griesa a interzis plata, atâta vreme cât Argentina nu se achită față de fondurile de hedging NML Capital și Aurelius.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Argentinien-raecht-sich-an-US-Bank-article13495781.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 − = 47