Retragerea bancnotelor de 500 de euro

a4bf34caaa590bb763325556dfbc093a

Se vor retrage cu adevărat bancnotele de 500 de euro? Planurile Băncii Central Europene atrag numeroase îngrijorări. Potrivit raportului unei publicații, o astfel de decizie ar putea atrage după sine costuri de sute de milioane.

Retragerea bancnotei de 500 de euro, planificată de conducerea BCE va costa potrivit informațiilor din presă aproximativ jumătate de miliard de euro în cel mai bun caz. Această cifră a fost estimată de băncile centrale naționale și de Banca Central Europeană, raportează Frankfurter Allgemeine Zeitung în ediția de vineri.

Cele 600 de milioane de bancnote de 500 de euro aflate în circulație anterior, pe fond violet, au trebuit înlocuite cu unele bancnote mai mici, se spune în raport. Dintr-o astfel de acțiune reies costuri de 500 de milioane de euro. În plus, trebuie luată în considerare și o sumă de câteva sute de milioane de euro pentru acțiunile de conversie.

Vocile critice avertizează cu privire la sfârșitul bancnotelor de 500 de euro, iar acest lucru ar putea fi doar primul pas spre eliminarea completă a banilor în numerar. Nu există încă nici un fel de indicii că se va ajunge acolo. Bundesbank și Banca Centrală a Austriei s-au arătat critice cu privire la planurile conducerii BCE. Bancheri renumiți dar și economiști resping de asemenea această măsură.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ende-des-500-Euro-Scheins-wird-teuer-article17416996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =