Revenirea legendarului Nokia

IMG_0634

Nokia va prezenta curând un nou smartphone destinat pieței europene. Finlandezii nu se ocupă cu jumătăți de măsură, astfel că vor lansa la Barcelona un smartphone de top.

Nokia are încă un renume puternic printre mulți utilizatori, chiar dacă după vânzarea sa către Microsoft divizia de telefoane mobile s-a despărțit de această marcă. Între timp o firmă finlandeză pe nume HMD Global a adunat tot ce a mai rămas din fosta legendă, inclusiv marca și drepturile de licență și pregătește revenirea brandului Nokia pe piața de smartphone-uri. HMD Global a fost fondată de foști angajați ai Nokia.

Recent a fost prezentat Nokia 6 în China, un smartphone solid de clasă medie, care are un preț rezonabil. Acum finlandezii vor să apese puternic pe accelerație și să prezinte la Mobile World Congress ce va avea loc în luna februarie la Barcelona un dispozitiv high-end. “Gizchina” face referire la acest subiect menționând un articol de pe site-ul rusesc Worket.

Noul smartphone se va numi cel mai probabil Nokia P1 și se va baza pe caracteristicile Sharp Aquos Xx3, care este foarte popular în Japonia. Mobilegeeks menționează între timp că Sharp a fost preluat de Foxconn, care este responsabil de asemenea pentru hardware-ul de la Nokia. Până acum informațiile rușilor au sens.

Pentru P1 smartphone-ul Sharp va fi complet revizuit și adus la tehnologie de ultimă oră. Astfel că va include procesorul de top Snapdragon 835, care va fi ajutat de 6 gigabytes de memorie RAM. Pe plan intern Nokia va include un spațiu de stocare cuprins între 64 și 256 de GB, pe tehnologie flash, care va putea fi extinsă prin intermediul cardurilor microSD. Ca și sistem de operare va fi utilizată versiunea 7 de la Android, acumulatorul va avea o capacitate de 3500 de miliamperi-oră, cu capacitate de încărcare rapidă.

Tradiția Nokia se păstrează, iar aparatul foto inclus va și el unul de top, cu 22,6 megapixeli și lentile Carl-Zeiss. Display-ul ar trebui să măsoare cel mai probabil 5,3 inch, spun cei de la Worket, dar rezoluția nu se cunoaște deocamdată. Nokia se va întoarce în top și în materie de prețuri, noul smartphone al finlandezilor ar putea costa chiar și 950 de dolari.

http://www.n-tv.de/technik/Plant-Nokia-ein-Super-Comeback-article19580632.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2