Revoluția energetică, mai scumpă decât s-a crezut

3r840024

Revoluția energetică, mai scumpă decât s-a crezut

Revoluția energetică din Germania este tot mai scumpă pentru consumatorii germani. Asta arată noile calcule ale IW. Asociația pentru Afaceri Energetice și Putere ridică un semnal de alarmă cu privire la această previziune.

Costurile revoluției energetice se ridică potrivit unui raport mass-media la o sumă de 28 de miliarde de euro pe an pentru clienții germani. O gospodărie cu un consum de energie electrică de 3500 de kilowați oră anual plătește astfel suma de 270 de euro pentru aplicarea revoluției energetice, raportează Handelsblatt, citând calculele Institutului German pentru Economie (IW).

Calculele includ pe lângă cheltuielile survenite odată cu producerea energiei din surse regenerabile și costurile restructurării rețelelor din cadrul revoluției energetice. Chiar și cele mai recente decizii au condus la o producție suplimentare a KWK și sunt luate de asemenea în considerare construcția de capacități de rezervă.

Barbara Minderjahn, spre exemplu, administrator al Asociației pentru Afaceri Energetice și Putere, acuză, cu privire la cifrele oferite de IW, că revoluția energetică a fost demarată cu promisiunea că se va avea în vedere păstrarea costurilor la un nivel ușor de gestionat pe plan autohton și pe plan internațional acestea vor creștere proporțional. Ambele obiective au fost ratate.

Chiar și președintele BDI, Ulrich Grillo, a tras un semnal de alarmă, declarând că, calculele arată clar ce fel de costuri sunt implicate în mod real în revoluția energetică. Companiile se tem că acestea vor crește în continuare, spune acesta pentru presă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Stromkunden-zahlen-28-Mrd-Euro-pro-Jahr-article15778966.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18