Rewe își reînoiește oferta de preluare

CapriviAutorizarea ministerială pentru preluarea Kaiser’s Tengelmann de către Edeka este încă așteptată, dar Rewe lansează o nouă tentativă. Șeful Rewe, Caparros, face o nouă ofertă coproprietarului Tengelmann, Haub.

În lupta pentru viitorul lanțului de supermarketuri Kaiser’s Tengelmann, cei de la Rewe nu se dau bătuți ușor. După cum raportează Wirtschaftswoche (Săptămâna Economică), șeful Rewe, Alain Caparros a înaintat săptămâna trecută co-proprietarului Tengelmann, Karl-Erivan Haub, o nouă ofertă scrisă pentru preluarea completă a lanțului de supermarketuri.

Consiliul de supraveghere al Rewe a acceptat oferta, se mai precizează în raport.

Un purtător de cuvânt al Rewe confirmă faptul că există o ofertă cu caracter obligatoriu. Cu această ofertă Caparros surclasează oferta pe care a făcut-o la mijlocul lunii noiembrie în cadrul audierii de la Ministerul Federal al Economiei.

Șeful Rewe a oferit ca toți cei 16.000 de angajați ai companiei să fie preluați de asemenea și locurile lor de muncă să fie asigurate prin intermediul unui acord cu sindicatul din servicii Verdi pe o perioadă de cinci ani, la un preț de achiziție egal cu Edeka.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rewe-erneuert-Uebernahme-Angebot-article16527711.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =