Rewe nu vrea magazine Kaiser

48390083

Rewe nu vrea magazine Kaiser

Edeka vrea să preia toate magazinele Kaiser-Tengelmann, dar se pare că după situația prezentă acolo nu are voie. Astfel se pare că o parte din filiale trebuie cedate către alți concurenți. Rewe nu vrea însă să participe, din motive strategice.

În disputa condițiilor de achiziție pentru Kaiser Tengelmann de către Edeka rivalul Rewe nu își arată nici un fel de interes față de filiale, care trebuie cedate și către concurenți. Rewe-Chef Alain Caparros a respins o posibilă participare la un astfel de acord pentru că astfel Edeka și-ar putea asigura acces la cea mai mare parte a magazinelor Kaiser Tengelman din Berlin.

Managerul a spus că nu va servi drept rampă de lansare pentru ca Edeka să își poată realiza planurile. În această confruntare au apărut săptămâna precedentă noi informații. Biroul federal al cartelurilor a confirmat vineri sosirea unei noi oferte de compromis pentru Kaiser Tengelmann și Edeka. Un purtător de cuvânt al autorității concurențiale a spus că va testa acum în ce măsură propunerile sosite ar putea servi drept bază pentru negocieri suplimentare.

Conform relatărilor oferite de companiile comerciale, aproape un sfert din cele 451 de supermarketuri trebuiesc cedate către alte companii și nu către Edeka, pentru a înlătura preocupări referitoare la concurența din regiunile Berlin și Munchen/Bavaria. Oficiul a semnalat la jumătate lunii februarie că ar putea interzice o preluare a pachetului complet de 451 de locații Kaiser Tengelmann de către Edeka.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rewe-will-keine-Kaisers-Maerkte-article14749681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5