Rezerva de aur a Germaniei se întoarce acasă

d1e7c8175946b14a6c89db3161e75dbb

În liniște și nederanjată Bundesbank aduce tone de aur pe Rin și pe Atlantic pentru a-l depozita în trezoreria națională. Dar cu toate acestea, marea majoritate a rezervelor de aur se regăsesc încă în străinătate. Dar între anii 2013 și 2020 planul este ca la Frankfurt să fie depozitate 674 de tone de aur.

Comoara de aur a băncii centrale a Germaniei este legendară: cu peste 270.000 de lingouri ea este a doua rezervă de aur din lume. Dar marea parte din cele 3384 de tone de metal prețios este încă depozitată în străinătate. Dar din anul 2013 instituția financiară aduce treptat aurul către Frankfurt, în total 674 de tone ar trebui ca până în anul 2020 să ajungă din trezoreriile Federal Reserve sau Banque de France în depozitul autohton.

Chiar și în acest an au fost aduse în mare secret tone de aur din străinătate către Frankfurt, iar banca centrală nu dă detalii privind transportul rezervei, din motive de securitate. Bundesbank vede un viitor strălucit. Până în anul 2020 aproape jumătate din aur va reveni în Germania, promite președintele Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele.

În comparație, la sfârșitul anului 2012 erau prezente la Frankfurt doar 31 de procente din rezerva de aur, sau o cantitate de 1036 de tone. Chiar și asta este relativ mult, după cum subliniază Thiele. Nu este vorba despre returnarea aurului, pentru că acesta nu a fost niciodată pe teritoriul Germaniei. Până la unificarea Germaniei existau abia 77 de tone în Germania, din motive de securitate datorate Războiului Rece. Ceea ce reprezenta abia doi la sută din totalul efectivelor.

În ciuda acestui fapt mulți nemți se pot liniști că rezerva autohtonă se umple treptat. Ei ar vrea mai degrabă să aibe comoara acasă decât pe teritoriu străin. Pentru că publicul este neîncrezător cu privire la starea și existența aurului în băncile centrale ale altor state și există mereu posibilitatea ca Germania să îl poată proteja mai bine în cazuri de criză.

De aceea se cere o inițiativă numită “Aduceți-ne aurul acasă”, ceea ce cuprinde o verificare completă și independentă a efectivelor de aur din toate locațiile și returnarea în timp a aurului depozitat în străinătate către Germania. Thiele asigură că grijile privind aurul depozitat în străinătate sunt nefondate. Acest lucru a fost confirmat de controalele la intrare pentru lingourile livrate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-sieht-sich-gut-im-Plan-article16607591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 99