Rezervele valutare din Qatar se reduc drastic

Sancțiunile împotriva emiratului Qatar își arată impactul. Rezervele valutare a micului emirat din Golf se reduc într-un ritm accelerat. Cele patru state care au impus sancțiunile se arată de neclintit și își reînoiesc cerințele.

Qatar începe să simtă sancțiunile economice impuse de celelalte state din regiune. Rezervele valutare internaționale ale emiratului din Golf au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii minim cinci ani. În luna iunie volumul rezervelor a scăzut cu 10,4 miliarde de dolari la un total de 24,4 miliarde, după cum reiese din datele băncii centrale.

Datorită acuzațiilor privind finanțarea teroriștilor țările vecine precum Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite și Bahrain au dispus la începutul lunii iunie întreruperea relațiilor diplomatice cu Qatarul. Statele au cerut micului dar bogatului stat arab să declare public că luptă împotriva terorismului, să întrerupă relațiile cu Iranul șiit și să închidă televiziunea sa Al-Jazeera. Qatarul respinge acuzațiile de sprijinire a terorismului.

Doar atunci când cele 13 condiții ale alianței vor fi îndeplinite se va putea deschide dialogul despre ameliorarea sancțiunilor, spune Ministrul de Extern Egiptean, Sameh Schukri. Miniștri de externe din Egipt, Arabia Saudită, Bahrain și Emiratele Arabe Unite au subliniat după reuniune faptul că din punctul lor de vedere nu există loc de compromisuri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Katars-Devisenreserve-schrumpft-drastisch-article19960937.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4