Rezidentii parcurilor industriale din Oradea vor fi cei mai afectati de criza energiei electrice

c99e3db826c0f4cc2688a36ce3b60e1a_S

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri 1 februarie 2017, directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) a prezentat problemele generate de criza energiei electrice, care afectează rezidenții parcurilor industriale din Oradea.

“Ne confruntăm cu o situație dificilă atât noi, cât și toți marii consumatori de energie electrică. Furnizorul ne-a notificat că dacă dorim să continuăm relația contractuală cu el, atunci trebuie să acceptăm creșterea cu 20% a tarifului. Noi suntem un consumator mare, cu putere de negociere, dar să nu uităm că micii consumatori nu au această putere. Toată lumea este bulversată pe piața energiei electrice. În acest moment așteptăm oferte și de la alți furnizori de energie electrică, deoarece pentru noi este esențial să negociem cel mai bun preț în acest moment”, a spus Delia Ungur, directorul ADLO.

ADLO, licentiata pentru distribuirea energiei electrice de medie și joasă tensiune fost notificată de furnizorul de energie că, începând cu 1 februarie 2017, prețul energiei electrice va crește de la 139,88 MW/h la 170 de lei /h. Aceasta crestere va afecta rezidentii din parcurile industriale, in acest scop ADLO a demarat procedurile pentru cerere de oferte de la alți furnizori pentru a obține tarife mai mici pentru consumatorii din parcurile industriale din oraș.

In Parcul Industrial I sunt 36 de contracte de distribuire a enegiei electrice, iar consumul de energie electrică este de 3000 MW/h. În 2016 s-a înregistrat o creștere a consumului de energie electrică de 70%, iar pentru 2017 se anunță o creștere a consumului de energie electrică cu 30%, datorită apariției de noi investitori în parcul industrial. Bumul preturilor din ulimele trei saptamani va fi de asemenea investigat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei si Consiliul Concurentei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 46