Rheinmetall livrează către Varșovia

31032430

Rheinmetall livrează către Varșovia

Climatul politic nu doar că unește țările din Europa, dar acum aduce beneficii pentru industria germană de apărare, care înregistrează noi comenzi: țara parteneră Polonia planifică împreună cu Rheinmetall construcția unui nou vehicul blindat.

Furnizorul auto german și în același timp producător de armament, concernul Rheinmetall vrea să dezvolte pentru armata poloneză împreună cu un partener local un vehicul blindat pe roți. Pentru acest scop a fost înființat un joint-venture, declară un purtător de cuvânt al companiei și confirmă astfel un raport al Handelsblatt.

Joint-venture-ul cu Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) ar trebui potrivit ziarului să construiască un vehicul blindat pe roți de tip amfibie care să meargă apoi mai târziu și către export. Dezvoltarea vehiculului ar trebui să înceapă deja din anul 2015, potrivit celor de la PGZ și Rheinmetall. Livrările ar trebui să înceapă apoi în trei-patru ani, spune revista citând persoane din industrie.

Polonia vrea potrivit datelor existente să cumpere apoi 200 de unități din noul vehicul germano-polonez. Valoarea totală a comenzii este de peste 300 de milioane de euro. Prețul relativ scăzut de 1,5 milioane de euro pe unitate poate arăta faptul că în cazul acestei colaborări nu este vorba neapărat de o dezvoltare de la zero.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rheinmetall-beliefert-Warschau-article15175141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =