Rheinmetall plătește dividende de patru ori mai mari

Caprivi-2

Afacerile cu producția de armament merg bine, Rheinmetall majorează drastic dividendele și planifică o creștere continuă a profitului. După cum a raportat compania membră a indicelui bursier MDax, reprezentanții din conducerea concernului propun oferirea unei sume de 1,10 euro pe acțiune. Dividendele ar crește în consecință cu 80 de cenți pe acțiune față de anul precedent. În anul curent Rheinmetall va profita în continuare de preocupările de securitate din multe țări, estimează șeful companiei, iar profitul operațional va crește cu pâmă la 15%.

În special în ramura afacerilor cu armament Rheinmetall așteaptă îmbunătățiri suplimentare: pentru vânzările diviziei, care produce printre altele și tancul Leopard, conducerea a prognozat o creștere de fix 2,8 miliarde de euro, după 2,59 de miliarde de euro anul trecut. Înainte de taxe și dobânzi (Ebit) divizia are șanse de a obține o marjă de 4,5%-5%, după 3,5% în anul precedent. Situația conflictuală de la nivel mondial pune presiune pe multe state pentru a-și dezvolta capacitățile militare, citează Rheinmetall spusele șefului lor, Armin Papperger.

Pentru afacerile sale din poziția de furnizor pentru industria auto, șefii Rheinmetall estimează o creștere a vânzărilor cu circa 2,7 miliarde de euro. Anul trecut divizia, care se ocupă, printre altele, cu tehnologie pentru reducerea emisiilor de noxe, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,59 miliarde de euro, la fel ca și divizia de armament. Marja operațională a afacerilor cu automobile se vrea anul acesta majorată la 8,3 procente, față de 8% anul trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rheinmetall-vervielfacht-Dividende-article17244761.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 6