Rheinmetall primește undă verde

48390083-2

Rheinmetall primește undă verde
Rheinmetall urmează să furnizeze o linie de asamblare pentru asamblarea de tancuri-fox pentru statul nord-african Algeria. Compania de armament primește avizul competent. De asemenea, Egiptul este interesat de cumpărarea unor Radpanzere germane.

Ministrul federal Sigmar Gabriel a aprobat exportul companiei de armament Rheinmetall către o fabrică de tancuri din Algeria. După informațiile din presa germană, livrarea include și o linie de producție pentru asamblarea unor Panzere-Fox și ale altor părți de 28 de milioane de euro.

Într-un răspuns la o solicitare din partea Jan van Aken în Bundestag, fabrica ce urmează să fie aflată la 400 de km de capitala Alger ar trebui să producă sub licență aproximativ 1.000 de Radpanzer. Prin urmare, planul este exportul de componente din țara nord-africană. Acolo ei urmau să fie formați de angajați instruiți în Germania.

Afacerea a fost deja aprobată într-o călătorie a cancelarului german Angela Merkel în Algeria în 2008. La începutul acestei luni a fost retrasă o licență similară emisă prin aprobarea guvernului negru-galben pentru construirea unui centru de pregătire de luptă în Rusia, tot de către compania Rheinmetall. Decizia de retragere a fost luată în contextul crizei din Ucraina.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rheinmetall-erhaelt-gruenes-Licht-article13480581.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − 29 =