Rinspeed Snap – vehicul multifuncțional

Progresele tehnice devin din ce în ce mai rapide. Pentru ca mașinile viitorului să nu devină uzate moral mult prea repede, dezvoltatorul elvețian Rinspeed creează un concept în care habitaclul poate fi separat de sistemul de propulsie și șasiu. Acest lucru face ca vehiculul să devină multifuncțional.

Scaune incomode, interior irosit? Nici o problemă pentru noul studiu cu mașina robot a celor de la Rinspeed. Șasiul și compartimentul pasagerilor din capsula autopropulsată sunt separate și pot fi înlocuite individual. Studiul sărbătorește premiera la începutul anului 2018 la târgul electronic CES din Las Vegas.

Schimbul funcționează și invers, bineînțeles. Dacă motorul electric și acumulatorul se uzează sau există o nouă tehnologie disponibilă pe piață, însă cabina pasagerilor este intactă, atunci platforma poate fi interschimbată cu ușurință. Va fi posibilă chiar și utilizarea de diferite structuri pe același șasiu.

Astfel că dintr-un mic autobuz se poate obține la nevoie un camion alimentar sau un birou. Schimbarea se poate efectua rapid și ușor datorită lucrărilor de proiectare modulare. În plus, cabina este echipată cu suporți mobili, astfel încât să se poată ridica și detașa cu ușurință.

Sistemul electric de propulsie provine de la furnizorul german ZF și este integrat în cele două osii direcționale. Snap se poate roti astfel chiar pe loc. La cerere, mașina autonomă poate fi echipată cu un asistent personal, care nu numai că poate îndeplini și alte sarcini, pe lângă cea de conducere.

https://www.n-tv.de/auto/Rinspeed-Snap-der-Alleskoenner-article20174894.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40