Rio Tinto reacționează la scăderea prețului

Caprivi
Rio Tinto promovează cererea de diamante și sare. Astfel gigantul minier urmărește să plătească un tribut scăderii puternice a prețurilor la aceste resurse naturale. Cu toate acestea, producția de minereu de fier nu cunoaște nici o accelerare.

Rio Tinto și-a majorat puternic livrările de minereu de fier. În același timp, grupul minier retrage de pe piață unele produse de nișă precum diamante și sare datorită slăbiciunii generalizate a pieței materiilor prime.

Concernele miniere de peste tot din lume sunt puse sub presiunea scăderii prețurilor la resursele naturale, de la pietre prețioase la cupru sau chiar cărbune. Această scădere spectaculoasă de prețuri se datorează unei oferte bogate la nivel mondial dar și unei slăbiciuni generalizate din economia globală.

În unele sectoare companiile și-au redus producția, în speranța că piețele se vor reechilibra. Alte concerne miniere se fixează pe reducerea costurilor, pentru a amortiza declinul.

Rio Tinto a anunțat acum că în al patrulea trimestru capacitatea “Argyle” din vestul Australiei va fi redusă ca urmare a condițiilor actuale de pe piață. Argyle este una dintre cele mai mari mine de diamente din lume și livrează în special diamante roz și roșii colorate naturale.

Rio Tinto se așteaptă ca în acest an să obțină o producție de diamante de 18 milioane de karate. Anterior estimarea a fost de 20 de milioane de karate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rio-Tinto-reagiert-auf-Preiseinbruch-article16151031.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2