Ripple a crescut cu 42% intr-o zi si a ajuns pe locul doi, dupa Bitcoin

Noul an a adus cateva surpize in sectorul cripto-monedelor, dat cea mai mare a fost generata de Ripple, care a crescut cu peste 42% de procente in ultimele 24 de ore. Astfel, pretul Ripple a crescut la circa 3,8 dolari, iar valoarea toatala a acestor monede a ajuns la 147 miliarde de dolari, fiind astfel pe locul doi, dupa Bitcoin, din punctul de vedere al capitalizarii de piata.

Cresterea Ripple este cu atat mai remarcabila cu cat a eclipsat Ethereum, aflata de multa vreme pe locul doi in topul criptomonedelor si considerata a fi singurul rival real al bitcoin, noteaza fortune.com.

Acum, insa, capitalizarea de piata a Ethereum este cu 54 de miliarde mai mica decat cea a Ripple.

Nu se stie cu certitudine ce a dus la aceasta crestere abrupta de pret, dar probabil este vorba de interesul crescut al unor noi fonduri de investitii.

Iesirea la rampa a Ripple este cu atat mai notabila cu cat aceasta moneda digitala – spre deosebire de restul – nu este creata printr-un proces de minare descentralizat.

In schimb, masa monetara Ripple, denumita tehnic XRP, a fost creata dintr-o data, iar o mare parte este detinuta de compania-mama drept rezerva strategica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =