RISC GERMAN

  • 212176_1_486x340.2Germania, risc de instabilitate

Nu europenii din sud amenință stabilitatea financiară. Riscul vine din partea marilor state UE. Băncile din Germania și Franța au nevoie de capital suplimentar de 485 de miliarde de euro pentru a face față următoarelor crize financiare, conform unui studiu.

 

Această informație vine ca o contradicție părerilor generale conform cărora statele din sudul Europei cauzează instabilitate în secorul financiar. Din contră, amenințarea la adresa stabilității financiare vine din partea celor doi granzi europeni. Sascha Steffen, profesor la Școala Europeană de Management și Tehnologie (ESMT) de la Berlin că instituțiile financiare ale ambelor state au nevoie de foarte mult capital. El, împreună cu colegii săi de la Viral Acharya din New York au analizat stabilitatea a 109 din 124 de nănci care vor fi revizuite în acest an de către Banca Centrală Europeană și vor fi supuse unor teste de stres.

 

Analiza lui Steffens coincide în principiu cu marii supraveghetori financiari europeni. Dacă mai există bombe ascunse, aceste se regăsesc mai degrabă în țările în care nimeni nu le-a căutat până acum, precum Germania, Franța și Italia și mai puțin în țările care au deja probleme. Nu este exclus ca anumite bănci să fie nevoite să ceară din nou ajutor guvernelor. Cel puțin în Italia acest lucru poate conduce la probleme bugetare și la o nouă criză a zonei euro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1