Risc pentru întreprinderi, la “cel mai înalt nivel din ultimul deceniu”

_87192593_chinamachinery

Companiile se confruntă cu cel mai înalt nivel de risc din ultimii 10 ani din cauza mai multor factori, inclusiv atacurile teroriste și încetinirea creșterii economice a Chinei, se anuntă într-un raport. Consultantii de la Control Risks au emis avertizarea în raportul intitulat Risk Map din 2016.

Directorul executiv, Richard Fenning a declarat pentru BBC ca perspectivele de risc la nivel mondial au fost prezente în “opt din 10”. Amenințările includ consolidarea așa-numitului Stat Islamic (IS) și incertitudinea privind capacitatea Chinei de a se adapta la o creștere mai lentă. Autoritățile chineze se confruntă cu întrebări dificile despre cum va face fată unei încetiniri a creșterii anuale la 6%, potrivit raportului.

Alte riscuri includ o posibilă ieșire a Marii Britanii din UE, cunoscută ca “Brexit”, si tensiunile politice din Orientul Mijlociu, a declarat Fenning. Cu toate acestea, el a spus că întreprinderile se confruntă cu riscuri mai mici decât la începutul redactarii raportului Risk Map de acum 40 de ani, când a existat o criză a petrolului, tensiuni mai mari în Orientul Mijlociu și Războiul Rece.

“Comparativ cu atunci suntem într-o formă mult mai bună. Suntem mai sănătoși, suntem mai bogati și cei mai multi dintre noi sunt mai siguri”, a spus acesta.

http://www.bbc.com/news/business-35090517

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =