RISCUL IMM

  • cyber-kriminalitaetIMM-urile și riscurile cibernetice

Parole vechi de doi ani de zile, documente sensibile ale companiei salvate pe stick USB, clasa de mijloc germană este cu siguranță prea puțin orientată spre o strategie de protecție împotriva furtului de informații. Acest lucru este cu atât mai clar odată cu apariția unor personaje precum Snowden, în era internetului secretele trebuie să fie securizate în mod special.

 

Clasa de mijloc germană este insuficient pregătită în raport cu un studiu privind atacurile hackerilor, furtul de date și a altor forme de criminalitate informatică. Măsurile de siguranță sunt de multe ori incomplete sau inexistente, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanță PwC în rândul IMM-urilor. Măsurile de prevenire sunt neglijate, fără îndoială, de către companiile mijlocii. Declarația aparține partenerului PwC, Derk Fischer. Multe companii subestimează riscurile la care se expun. Acestea nici nu ar observa multe tipuri de atacuri, deoarece procedurile de control necesare lipsesc.

 

Aproximativ una din fiecare cinci companii din totalul de 405 firme intervievate aveau proiecte cuprinzătoare pentru protecția datelor lor, conform PwC. Doar o treime dintre companii au pus la îndoială propria strategie de securitate, după rapoartele de spionaj pe internet ale serviciilor de informații din SUA. Aproximativ una din fiecare două companii au un plan de creștere a investițiilor în domeniul securității informațiilor. Consultanții PwC au declarat că constatările studiului sunt triste. Experții PwC recomandă companiilor să își educe angajații în mod regulat cu privire la riscurile și pericolele potențiale. Chiar și cele mai sigure rețele nu pot proteja atunci când angajații nu schimbă parolele la intervale regulate de timp, sau stochează informații sau documente importante pe stick-uri USB necriptate, ce se pot pierde și pot fi găsite apoi de persoane ce se pot folosi de acele documente sau informații în propriul interes.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mittelstand-nimmt-Cyber-Risiken-in-Kauf-article12650531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 10