RISCUL SEFULUI

RiskManagementDe ce nu trimit anagajatorii scrisori de respingere candidaţilor?

 Este foarte frustrant să nu primeşti nici un raspuns în urma unui interviu. În momentul în care depui efort şi te străduieşti să faci o impresie bună la un interviu, ai aşteptarea ca măcar să te anunţe că eşti respins.

         S-a realizat un studiu printre angajatori pentru a afla de ce nu se mai trimit candidaţilor scrisori de respingere. Mai jos găseşti patru dintre cele mai des întâlnite motive:

1. Numărul mare de aplicanţi la un post. Fiind atât de mulţi candidaţi pe un post, angajatorii nu reuşesc nici să citească toate mail-urile primite, în nici un caz să le şi răspundă tuturor.

2. Frica de a fi daţi în judecată. Ţinând cont de cazurile tot mai dese de companii date în judecată de angajaţi, companiile se tem că scrisoarea de respingere a unui candidat, ar putea să cuprindă o eroare care să le perimită candidaţilor să îi dea în judecată.

3. Îţi poţi pune personalul în dificultate. Dacă în scrisoarea de respingere a unui candidat apare numele sau numărul de contact al unui angajat al firmei, poate avea urmări.  Unii oameni sunt foarte disperaţi să obţină un job şi există şanse mari să te resune şi să încerce să te convingă să le mai acorzi o şansă, sau mai mult decât atât, să te acuze că nu ai luat decizia corectă. Astfel îţi pierzi timpul cu oameni pe care nu îi doreşti în companie.

4. Încă nu sunt 100% siguri că nu te vor. Companiile vor să mai aibă o variantă disponibilă în cazul în care candidatul ales nu este cel potrivit în cele din urmă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 44 =