Riscurile financiare globale au crescut

_82333141_82333136

Riscurile financiare globale au crescut, spune FMI

Riscurile la adresa stabilității financiare la nivel global au crescut, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI). Intr-un nou raport, FMI spune că țările care exportă petrol și alte mărfuri au fost grav afectate. Unele economii emergente au fost afectate de miscarile tăioase pe piețele valutare mondiale. De asemenea, se mai spune în raport că stabilitatea financiară nu este încă “pe deplin întemeiată” în țările bogate.

“Riscurile pentru sistemul financiar global au crescut din octombrie și s-au rotit la părți ale sistemului financiar care sunt mai greu de evaluat şi mai greu de numit”, a declarat Jose Vinals, consilier financiar la FMI.

De asemene, FMI recunoaște că declinul recent al prețurilor petrolului și altor materii prime sunt în echilibru util pentru perspectivele economice globale. Mișcările de pe piețele valutare au lovit, de asemenea, unele țări în curs de dezvoltare. Creșterea valorii dolarului crește povara rambursului pentru firmele și guvernele care s-au împrumutat în moneda americană. Unii s-au confruntat, de asemenea, cu scurgeri semnificative de capital.

http://www.bbc.com/news/business-32318762

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 20