RIVALII FORD GM

Shootout-Chevy-Equinox-Ford-Edge-720x340

Mai multe modele, mai multe probleme
Mai multe valuri de retrageri de automobile cauzează probleme pentru industria auto. Pe lângă General Motors și rivalul din SUA, Ford, are probleme din această cauză. Profitul trimestrial se prăbușește. Cu toate acestea, producătorul de automobile este optimist. Motivul este o ofensivă de modele fără precedent.

Precum eternul rival General Motors, Ford se confruntă cu probleme de calitate și trebuie să facă față unei scăderi semnificative a profiturilor. Cei doi mari producători de automobile din Statele Unite au trebuit să cheltuie mai mulți bani în primul trimestru al acestui an pentru a finanța retrageri de pe piață a anumitor automobile și pentru a acoperi cheltuielile de garanție. Toate aceste cheltuieli atârnă greu în bilanț. Profitul net a scăzut cu 39% până la un miliard de dolari, după cum a anunțat grupul.

Cu toate acestea, Ford stă mai bine decât GM. Costurile survenite odată cu problemele sistemelor de aprindere de pe autovehiculele GM au mâncat aproape tot profitul GM de la începutul acestui an. Producătorul auto american a pus deoparte 1,3 miliarde de dolari pentru retragerea automobilelor afectate. În comparație, suma celor de la Ford se ridică la doar 400 de milioane de dolari. Cu toate acestea, directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a declarat că este cea mai mare sumă din istoria companiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ford-watscht-General-Motors-ab-article12721011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 27