Roboți cu roți în livrarea de colete

Starship-technologies

Un start-up din Estonia efectuează teste de livrare de mărfuri, utilizând roboți de mici dimensiuni. Astfel, aceștia ar putea prelua sarcinile poștașilor, făcând treaba acestora mai rapid și mai ieftin. Fondatorii promit că aceștia vor ajunge la destinație în maxim 30 de minute.

Serviciile de livrare ar putea economisi prin conducere autonomă costurile ridicate ale angajării de șoferi. Acest lucru a fost recunoscut și de ambii inițiatori ai Skype, Janus Friis și Anthi Heinla, fondând în consecință compania Starship Technologies. Pe viitor ei vor utiliza roboți autonomi pentru livrare de mărfuri.

În Silicon Valley există în prezent o adevărată isterie în jurul automobilelor autonome. Companii precum, Tesla, Google sau chiar Uber lucrează la sisteme automatizate. Recent acestei tendințe s-au alăturat foști angajați ai Google care au fondat un start-up pentru a dezvolta camioane autonome care să circule pe străzile din SUA.

“Oamenii sunt extraordinari”, spune fondatorul Athi Heinla pentru Forbes. Acesta mai adaugă că iubește oamenii, dar aceștia nu fac o treabă extraordinară în livrarea de colete, nefiind capabili să livreze cinci-zece colete pe oră, fiecare dintre aceștia are de asemenea nevoie să mănânce și să doarmă și doresc să fie și plătiți pentru treaba ce o fac.

Blondul scandinav vrea să revoluționeze, în consecință, livrarea de colete. Poștașii ar trebui ca pe viitor să fie înlocuiți complet de roboți automatizați. În prezent compania derulează un program de test cu 15 roboți pe străzile din Londra, Berlin, Tallin și Arkansas.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/wirtschaft_startupnews/Fahrende-Roboter-sollen-Waren-ausliefern-article17793466.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 14