Roboți spațiali NASA în casa noastră prin ARCore

Spațiul ar putea fi frontiera finală, dar NASA face întâi un ocol în realitate augmentată. Aplicația Spacecraft AR, dezvoltată de Jet Propulsion Laboratory (JPL) de la NASA în colaborare cu cei de la Google, a debutat exclusiv pentru Android în această săptămână (o versiune iOS se află de asemenea în lucru).

Folosind instrumentația ARCore de la Google, Spacecraft AR permite utilizatorilor să plaseze și să manipuleze modele 3D ale rover-ului Curiosity de la NASA, sau ale sondelor Juno, Cassini, Voyager și masiva farfurie Deep Space Network, toate în format AR. Actualizările planificate pentru viitor vor aduce noi vehicule spațiale.

Aplicația Spacecraft AR este o modalitate nouă și foarte distractivă te a ne apropia într-un mod personal de misiunile robotice ale NASA, spune Kevin Hussey, managerul echipei de vizualizare JPL, într-o declarație de pe site-ul NASA. Echipa de dezvoltatori abia așteaptă ca oamenii să încerce aplicația, iar pe viitor tot mai multe vehicule vor fi adăugate în aplicație.

Utilizatorii pot vizualiza modelele în format miniatural sau în mărime naturală (cu excepția farfuriei Deep Space Network cu un diametru de 70 de metri, care se poate vizualiza doar în mărime redusă. Dar fiți atenți, aveți nevoie de un spațiu larg în care aceste mașinării de dimensiuni considerabile se vor potrivi.

https://mobile-ar.reality.news/news/now-you-can-bring-nasas-spacefaring-robots-into-your-home-via-arcore-0183695/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 45