Roboți vor fura jumatate din locurile de muncă umane în viitorul apropiat

robot

Roboți vor fura 50% din locurile de muncă umane în viitorul apropiat
Roboți vor fura aproximativ jumătate din totalul locurilor de muncă din întreaga lume, în viitorul nu prea îndepărtat, pe măsură ce lumea a avansat în tehnologii, care vor avea un efect mai profund asupra societății decât debutul rezoluției industrială, susțin academicieni.

Vorbind la evenimentul Financial Times Camp Alphaville, profesori de la Massachusetts Institute de Technology (MIT), Universitatea Oxford și Universitatea din Sussex, spun că investițiile în masă în IT și calculatoare a însemnat că roboţii au evoluat atât de mult încât vor fura o parte din locurile de muncă umane.
“Roboți vor înlocui locurile de muncă, nu doar le va completa cum făceau in perioada anterioară”, a declarat Erik Brynjolfsson, director al MIT.

Studiile și experții din întreaga lume și-au exprimat atât pozitivitatea cât și îngrijorarea față de modul în care utilizarea sporită a tehnologiei poate pune mai multi oameni în postura de a-şi pierde locurile de muncă. De exemplu, australienii urmează să-și piardă în jur de 5 milioane de locuri de muncă în favoarea tehnologie, din cauza unei economisiri a costurilor și a unei eficiențe sporită.

Între timp, Federația Internațională de Robotica au arătat că vânzările la nivel mondial de roboti industriali continuă să crească la sute de mii, după ce companiile vizează să devină mai raționalizate.
http://www.ibtimes.co.uk/robots-will-steal-50-human-jobs-near-future-says-mit-professors-1455088

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 26 =