Roboții inteligenți vin în Europa

6ae75d9293e3f4fc972dd9f65f643d2a

Robotul “Pepper” poate să identifice emoții și trăiri umane și va fi introdus în Japonia pentru prima dată pentru job-ul de vânzător. În curând acesta va ajunge și în Europa și va fi implementat pentru a ajuta pe vase de croazieră sau supermarketuri.

La opt luni după introducerea pe piață a robotului “Pepper” în Japonia, dezvoltatorii pregătesc o lansare și în Europa. Unele modele vor fi date în uz în următoarele luni la operatorul francez de căi ferate, SNCF, la supermarketurile Carrefour, precum și pe vase ale Aida Cruises sau Costa Crociere, explică Nicolas Boudot de la Aldebaran Robotics, în cadrul Mobile World Congress din Barcelona.

Figura din plastic înaltă de 120 de centimetri vorbește în prezent 20 de limbi și este programat să identifice emoțiile oamenilor din mimica și tonul acestora, fiind capabil să răspundă corespunzător la acestea. În Japonia au fost implementați de anul trecut din iunie peste 10.000 de astfel de roboți, spune Boudot.

Circa 7000 au fost distribuite către gospodării private, iar 3000 au fost implementați pentru a servi drept ajutor de vânzător în magazine.

Spre exemplu, “Pepper” ar putea să ajute pasagerii la îmbarcarea pe vasele de croazieră. De asemenea, poate recomanda restaurante sau oferi informații pentru orientare. Costurile de operare al robotului se ridică la fix 20.000 de euro, costuri ce reies dintr-o taxă lunară de leasing de 550 de euro, la o durată minimă de viață de 3 ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intelligente-Roboter-kommen-nach-Europa-article17082191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2