Roboții vor înlocui muncitorii din construcții

Snapshot 2015-07-01 13-23-15

Roboții vor înlocui muncitorii din construcții

Un inginer australian a dezvoltat un robot care poate construi singur case. Mașinăria utilizează un șablon 3D și are un software performant care determină unde trebuie să așeze fiecare cărămidă. Industria construcțiilor din Australia are probleme în recrutarea de tinere talente.

Piatră pe piatră: muncitorul în construcții este una din cele mai vechi meserii din lume. În orașul australian Perth constructorul va fi înlocuit de unul mai performant, care are un brat de opt metri. El se numește Hadrian, primindu-și numele de la zidul roman din Marea Britanie. Motivul este că Hadrian poate efectua construcția unei case în roșu în doar două zile. Este vorba despre un robot pe care l-a dezvoltat Mark Pivac.

Mașinăria este galbenă și aduce aminte de o macara, dar dezvoltatorul promite că înghite și plasează cărămizile cu precizie milimetrică. Acesta lucrează cu un software care implică un șablon 3D și care calculează unde trebuie plasată fiecare cărămidă. Hadrian aplică apoi mortar tot prin ajutorul unui algoritm.

http://www.sueddeutsche.de/digital/erfindung-in-australien-roboter-soll-bauarbeiter-ersetzen-1.2542889

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 49