Roboții vor livra Pizza în Noua Zeelandă

RTX1O50U

Dacă vedeți în Noua Zeelandă un robot în fața unei case, înseamnă că cineva a comandat o Pizza. Pizzeriile Domino`s lucrează la introducerea unui concept revoluționar. Noul serviciu de livrare pe nume DRU este acum testat.

Lanțul de fast-food Domino`s vor să testeze în Noua Zeelandă un robot care să livreze Pizza către clienți. Este vorba despre o premieră mondială, anunță cei de la Domino`s. În prezent compania lucrează cu guvernul neozeelandez, pentru a examina condițiile de utilizare a roboților.

DRU (Domino`s Roboter Unit) este mai scund de un metru, are patru roți și este propulsat de o baterie, putând să ocolească obstacole cu ajutorul senzorilor. Vehiculul transportă o cutie încălzită în care pot să încapă zece Pizza. Acesta are o rază de acțiune de aproximativ 20 de kilometri, potrivit spuselor companiei.

Clienții primesc la comandă un cod, pe care vor trebui să îl introducă la sosirea unității DRU, iar apoi pot să își ia Pizza dintr-un compartiment al cutiei.

DRU este pur și simplu obraznic și adorabil în același timp, iar acesta va deveni un membru important al familiei Domino`s, explică managerul lanțului din Noua Zeelandă, Scott Bush. Robotul este o cale către viitor, pe care toată lumea este curioasă să o descopere.

Ministrul transporturilor din Noua Zeelandă, Simon Bridges, se arată de asemenea interesat. Testul este o oportunitate extraordinară pentru Noua Zeelandă, spune el. Însă nu a fost oferită o dată exactă pentru introducerea DRU. Guvernul trebuie să introducă înainte de toate legi pentru circulația vehiculelor autonome.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Roboter-soll-Pizza-in-Neuseeland-ausliefern-article17253406.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =