Rocket Internet adună bani

1ca59f4d0a841a12754c157d7d272c76Incubatorul de start-up-uri, Rocket Internet, pune bazele unui fond pentru finanțarea dezvoltării. Fondul are o durată de nouă ani. Va investi concomitent cu Rocket, dar cu toate acestea nu va finanța înființarea afacerilor.

Incubatorul de start-up-uri Rocket Internet se ocupă cu participarea la un fond de capital, ceea ce i-ar acorda mai mult spațiu de manevră pentru investiții. La sfârșitul primei perioade de subscripție, pentru Rocket Internet Capital partners Funds s-au strâns 420 de milioane de euro de la investitori instituționali, precum case de pensii sau asiguratori, spune șeful Rocket, Oliver Samwer.

Concernul de la Berlin este el însăși implicat în fond cu un termen minim de participare de 10 ani și 50 de milioane de euro.

Potrivit lui Samwer, Rocket și fondul vor investi împreună în start-up-uri. Astfel că, compania care este implicată printre altele în HelloFresh și comerciantul de mobilă Home24 dar și Westwing, are acces la un capital în valoare de 2,1 miliarde de euro în loc de 1,7 miliarde. Astfel că Rocket Internet este pe aceeași felie cu fonduri precum DST, General Atlantic și Tiger, spune Samwer.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rocket-Internet-verschafft-sich-Luft-article16800326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 19