Rocket Internet adună capital proaspăt

Caprivi

Rocket Internet adună capital proaspăt

Rocket Internet își sporește în continuare capitalul. De aceea finanțatorul de start-up-uri emite obligațiuni convertibile în valoare de peste jumătate de miliard de euro. Acestea vor fi plasate însă la investitori.

Finanțatorul de start-up-uri Rocket Internet vrea să adune peste jumătate de miliard de euro și astfel să își sporească în continuare investițiile din companii. Nou venitul de pe bursa de la Berlin lansează obligațiuni convertibile cu un volum de 550 de milioane de euro, care pot fi schimbate pentru acțiuni Rocket Internet la creșteri ale cursului, după cum anunță compania.

Cu noii bani Rocket Internet vrea să își sporească participația la unul dintre cele mai promițătoare și mai bine dezvoltate companii din portofoliu, în cazul ideal chiar pentru obținerea pachetului majoritar, dar și să deschidă și să finanțeze noi companii.

Obligațiunile au scadența la șapte ani. Acestea poartă o dobândă de 2,25% la 3,00%. Aceste investiții vor fi plasate la investitori prin intermediul băncii JP Morgan. Un schimb în acțiunile Rocket Internet se merită pentru investitori, dacă cursul acestora crește cu procente între 32,5% și 47,5%, astfel față de cursul din prezent, cu 54 de euro sau mai mult. Luni hârtiile Rocket Internet au închis tranzacționarea la 40,94 euro, cursul este însă tot sub prețul de emisiune de la listare din toamna anului 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rocket-Internet-sammelt-frisches-Geld-ein-article15511156.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2