Rocket Internet va continua să se listeze în 2014

rocket-internet-samwer-540x304

Rocket Internet va continua să se listeze în 2014
Incubatorul de start-up-uri al fraților Samwer vrea să crească. În acest scop, fondatorii vor să emită noi acțiuni și să atragă până la 750 de milioane de euro.

Incubatorul de start-up-uri de la Berlin, Rocket Internet se va face public. Compania fraților Oliver, Marc și Alexander Samwer a anunțat în cursul acestui an că va plasa acțiuni pe bursa de la Frankfurt. Prin acest lucru Rocket dorește să atragă aproximativ 750 de milioane de euro. Acționarii existenți nu vor trebui să vândă nici un fel de acțiuni, doar acțiunile noi vor fi plasate.

IPO-ul este următorul pas logic în drumul către obiectiv și anume de a deveni cea mai mare platforma online din afara SUA și Chinei, spune cofondatorul și șeful companiei Rocket, Oliver Samwer. Banii colectați prin IPO vor trebui să consolideze baza de capital existentă a companiei. O altă parte va fi folosită pentru creșterea în continuare, pentru crearea de noi întreprinderi.

Acești tineri provin din țări unde majoritatea forței de muncă are un joc, dar nu o profesie. Unii au doar studii primare, unii au ajuns si la universitate, dar o pregătire profesională este aleasă de foarte puțini. Acest decalaj de productivitate dintre țări în care pregătire profesională superioară este ceva normal și unde această resursă lipsește cu desăvârșite, este trecut cu vederea. Acesta este de asemenea un element structural important în cazul crizei euro.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-09/rocket-internet-boersengang-samwer-brueder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =