Rod Stewart își cere scuze după apariția unui clip care a provocat o controversă

Rockerul britanic Rod Stewart și-a cerut scuze vineri după ce a părut să mimeze o execuție în deșert într-un clip care a apărut pe contul de Instagram al soției sale, mai multe voci critice afirmând că a dat dovadă de lipsă de respect față de victimele Stat Islamic, relatează Reuters.

În clipul în cauză, Rod Stewart, în vârstă de 72 de ani, își mișca degetul de-a latul gâtului unui bărbat îngenuncheat în fața lui în deșert. Clipul a fost filmat înaintea unui concert pe care l-a susținut la Abu Dhabi.

Rod Stewart is a Grammy-winning artist and Rock and Roll Hall of Fame inductee. He has two new releases this fall: the memoir Rod and the holiday album Merry Christmas, Baby.

Mai multe persoane au afirmat că clipul amintește de montajele de propagandă ale Stat Islamic în care islamiști mascați decapitează ostatici occidentali.

Cântărețul celebru pentru hituri precum “Maggie May” și “Da Ya Think I’m Sexy” și-a cerut scuze, dar a precizat că gesturile sale au fost interpretate greșit și că el nu făcea decât să recreeze scene fictive din show-uri de televiziune precum “Game of Thrones”.

“Este de înțeles că acest lucru a fost interpretat greșit și îmi cer scuze celor care s-au simțit jigniți”, a afirmat cântărețul într-un comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6