Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, afirmă că a omorât personal infractori

images

Rodrigo Duterte, preşedintele din Filipine, a afirmat miercuri că a omorât personal presupuşi infractori când deţinea funcţia de primar al oraşului Davao, relatează BBC News online.

Aceasta este prima afirmaţie în acest sens făcută de Rodrigo Duterte de când a devenit preşedinte, în iunie. În 2015, Duterte făcuse comentarii similare.

Duterte a condus oraşul Davao două decenii, lăudându-se cu reducerea infracţionalităţii şi cu susţinerea execuţiilor extrajudiciare.

“În Davao, eu omoram personal infractori doar pentru a le arăta poliţiştilor că, dacă eu puteam face acest lucru, de ce nu ar fi putut şi ei”, a afirmat Duterte miercuri.

“Mergeam cu o motocicletă pe străzile din Davao, patrulam pe străzi, căutând probleme. Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva”, a subliniat Duterte.

Aproape 6.000 de persoane au fost omorâte de poliţie în Filipine după ce Duterte a lansat un război contra traficanţilor de drogri, după ce a devenit preşedinte, în iunie. La un moment dat, Duterte şi-a atras critici dure după ce a declarat:

“Hitler a masacrat trei milioane de evrei… Există trei milioane de persoane dependente de droguri. Sunt fericit să le pot masacra”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =