“Rogue One” îmbogățește companie Disney

ap-16334004043879

Disney câștigă în acest an mai mulți bani ca niciodată. Un motiv ar fi noul film din seria Star-Wars, “Rogue One”. Dar și alte filme ale studioului aduc vânzări substanțiale.

Noul film din seria Star Wars, denumit “Rogue One”, aduce venituri substanțiale pentru cei de la Disney. Este pentru prima dată când concernul înregistrează într-un an vânzări de peste șapte miliarde de dolari. Noul film din serie a înregistrat vânzări de 290 de milioane de dolari doar în primul weekend de la lansare.

În America de Nord veniturile totale ale Disney se ridică la 2,7 miliarde pentru întreg anul 2016, iar în restul lumii 4,3 miliarde de dolari. Astfel studioul a depășit concurentul Universal, care anul trecut a vândut anul trecut de 6,9 miliarde de dolari, în special datorită peliculei „Jurassic World”.

Anul acesta este primul în care cele cinci studiouri ale concernului – Disney, Walt Disney Animation, Pixar, Marvel și Lucasfilm – creează împreună un film. Înainte de “Rogue One” filme precum “Find Dory”, “Captain America: Civil War” sau “Zoomania” au adus deja venituri de peste un miliard de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Rogue-One-macht-Disney-gluecklich-article19371796.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 6