Rolls-Royce Power

  • Black-ruby-rolls-royce-coupe3Daimler răscumpără miliarde

Capitolul Rolls-Royce Power Systems (RRPS, fostul Tognum) se încheie pentru Daimler în acest an. Constructorul de motoare merge complet la Rolls-Royce. Daimler primește un ban decent pentru vânzarea acțiunilor sale.

 

Ieșirea din ecuație al constructorului de motoare Rolls-Royce Power Systems va aduce în trezoreria Daimler 2,3 miliarde de euro. Daimler și fostul partener Rolss-Royce s-au pus de acord cu aceasta. Cei de la Stuttgart au anunțat deja la începutul lunii martie că se vor despărți de pachetul de 50% acțiuni din fosta Tognum AG cu sediul la Friedrichshafen.

 

Constructorul britanic de motoare și turbine de aeronave preia complet această filială. Tranzacția cu Daimler este de așteptat să se finalizeze deja în acest an. Daimler va folosi fondurile câștigate din aceasta pentru a consolida activitatea sa de bază, a declarat firectorul financiar Bodo Uebber.

 

Pentru constructorul de la Stuttgart, Daimler, este deja a doua ieșire de acest gen. Compania membră a DAX a mai vândut părți din Tognum în 2005, apoi în 2008 un procent sănătos de 28%, după care în anul 2011 a urmat preluarea completă de către producătorul britanic de motoare, Rolls-Royce. Chiar și atunci Daimler a recunoscut intenția de a renunța complet la orice participare în această companie.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-erloest-Milliarden-article12674061.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 20