Rolls-Royce reduce plățile de dividende, pentru prima dată în ultimii 25 de ani

rolls-royce-cut-dividend-payouts-first-time-25-years

Acționarii Rolls-Royce sunt predispuşi să asiste la o reducere a plăților de dividende, pentru prima dată în ultimii 25 de ani. Ultima data cand compania a recurs la o astfel de mișcare a fost în anul 1992, când Marea Britanie a intrat în recesiune. În 2015, s-a anuntat că producătorul britanic de motoare ar fi plătit un total, aproximativ 500 milioane de lire ( 651.5 milioane de euro) sau 23.1p pe acțiune ca dividende acționarilor. Evoluția actuală este o dovadă a crizei în companie şi va fi adăugată la planul său de reducere a costurilor în afară de creșterea bilanțului.

Compania urmează să anunțe rezultatele sale pentru intregul an în această săptămână, după administrarea a cinci avertismente de profit în ultimii doi ani. Warren East, care a preluat rolul de director executiv la Rolls-Royce, în iulie 2015, este de așteptat să emită mai multe avertismente.

Într-un efort de a transforma compania, Est a planificat să reducă costurile cu pana la 200 milioane de lire pe an. Acest lucru a condus la reducerea locurilor de muncă, cel mai recent rand de reduceri fiind de aproximativ 50 dintre cei 200 de directori ai companiei.

http://www.ibtimes.co.uk/rolls-royce-cut-dividend-payouts-first-time-25-years-1542484

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 36