Rolls-Royce spune ca Brexit va spori riscul pentru investiții

hjj

Compania britanca  Rolls-Royce a scris angajaților spunând că dorește ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Brexit ar “limita capacitatea companiilor de a face planuri și bugetul pentru viitor”, a declarat firma.

Între timp, CBI a spus ca un vot pentru ca Marea Britanie sa plece “pune afacerile britanice in pericol”. Directorul executiv al Rolls-Royce, Warren East a declarat ca Brexit ar acorda rivalilor americani producatori de aero-motoare un avantaj competitiv.

Intervenția companiei în dezbaterea Brexit este semnificativă. Precum și se bucură de un nume celebru, rămâne compania principala de inginerie a Marii Britanii, și reprezintă 1 lira pentru fiecare 50 de lire  din exporturile britanice. Aceasta are 37.000 de angajati,  trei sferturi din forța de muncă totală a acestuia fiind din Uniunea Europeană. Pretinde ca a sprijinit aproximativ 200.000 de locuri de muncă în blocul comercial.

East a declarat ca rivalii sai americani : GE și Pratt & Whitney, nu vor suferi de “pauză” în investiții cauzata de incertitudinea din jurul Brexit. El a declarat anterior ca pentru Marea Britaniear fi mai bine sa ramana in UE.

În luna februarie un grup de firme, inclusiv Marks & Spencer si Vodafone, au declarat c o ieșire din UE ar descuraja investițiile în Marea Britanie.

http://www.bbc.com/news/business-36534172

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =