. România protestează împotriva corupției

IMG_0787

Abia au trecut trei săptămâni de când PSD este la putere, că social-democrații vor deja să introducă legi mult mai lejere anti-corupție. Detaliul picant o reprezintă faptul că printre beneficiari se numără chiar Liviu Dragnea, președinte al PSD, condamnat el însăși pentru abuz în serviciu.

În România zeci de mii de oameni au ieșit duminică seara pentru a protesta pașnic pe străzi împotriva introducerii unor pedepse mai lejere pentru fapte de corupție, printre aceștia s-a numărat chiar și președintele Klaus Iohannis. Președintele Partidului Social Democrat, aflat în prezent la guvernare, Liviu Dragnea, îl acuză pe Iohannis că pregătește o lovitură de stat, pentru că a luat parte la aceaste demonstrații neautorizate. Președintele a declarat că a mers în stradă pentru a-și exprima părerea. Un grup de politicieni corupți cu probleme legale vrea să schimbe legile, vrea să slăbească statul de drept, a declarat Iohannis în Piața Universității din București, în fața camerelor de luat vederi, aflându-se în mijlocul miilor de demonstranți. Iohannis a făcut parte din partidul de opoziție PNL.

Dragnea a scris pe pagina sa de Facebook că este începutul unei lovituri de stat. L-a acuzat pe președintele Iohannis că vrea să răstoarne guvernul investit prin vot democratic și să conducă România prin teroare. El i-a asigurat pe români că nu îi va permite președintelui să intervină în ordinea constituțională. Presa anti-guvernamentală din România scrie că Dragnea ar putea planifica un vot de neîncredere împotriva lui Iohannis.

Premierul Sorin Grindeanu instalat acum trei săptămâni vrea să demareze o inițiativă legislativă care prevede ca abuzul în serviciu care provoacă un prejudiciu mai mic decât echivalentul a 50.000 de euro să rămână nepedepsit. Criticii spun că astfel ar fi protejat și președintele PSD, Liviu Dragnea, care este acuzat de un abuz în serviciu cu prejudiciu de 100.000 de lei. De asemenea, această inițiativă ar pune în libertate aproximativ 2500 de infractori.

http://www.n-tv.de/politik/Rumaenen-protestieren-gegen-Korruption-article19617607.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9