Romania se afla la coada in topul celor mai generoase tari

Snapshot 2015-12-26 13-38-40

Romania se afla foarte jos in topul celor mai generoase tari din lume.

Clasamentul World Giving Index a luat in calcul rezultatul unui sondaj de opinie intreprins in 135 de state.

Oamenii au fost intrebati cat de des dau bani in scopuri de caritate, fac voluntariat sau dau o mana de ajutor cand cineva are nevoie de ei.

Per total, 2,3 miliarde de oameni au mentionat ca au ajutat un strain anul trecut, iar peste 1,4 miliarde de persoane au facut donatii.

SUA s-au plasat pe primul loc in topul celor mai generoase tari. Poate ca nu e nimic socant in faptul ca in cea mai mare economie a lumii traiesc cei mai multi oameni altruisti, urmatoarea tara clasata ar putea fi o surpriza, arata CNN.

Medalia de argint ii revine Birmaniei. Natiunea din Asia se afla atat de sus din motive religioase. Theravada, cea mai veche scoala budista, isi incurajeaza adeptii sa faca donatii. Sri Lanka, o alta tara cu o mare parte a populatiei care are aceasta confesiune, se afla pe locul 9.

Pe de alta parte, raspunsul la dezastrele naturale e un alt factor important pentru clasament.

Din acest motiv, Malaezia a facut un salt impresionant fata de editia anterioara. Tara a urcat de pe 71 pe 7 dupa ce populatia si-a ajutat vecinii filipinezi, care au fost loviti de un taifun devastator.

Romania se afla pe locul 108 si suntem depasiti de tari precum Republica Moldova (96) sau Ungaria (72), insa ne clasam in fata Bulgariei (126).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 8