România speră că, odată cu Brexit-ul, va exista o simplificare a sistemului de resurse proprii

România își exprimă speranța că, odată cu Brexit-ul, va exista o simplificare a sistemului de resurse proprii post-2020 în ceea ce privește veniturile bugetului comunitar, a declarat Elena Georgescu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în cadrul dezbaterii “Cadrul financiar multianual post-2020 – un răspuns pentru viitorul UE”, organizată de Institutul European din România.

“România, la fel ca alte state membre, își exprimă speranța că, odată cu Brexit-ul, vom avea cel puțin o simplificare a sistemului de resurse proprii, respectiv actuala resursă TVA să fie eliminată pentru perioada post-2020. La acest moment, în ceea ce privește introducerea de noi resurse proprii autentice în corelare cu eliminarea actualei resurse TVA, România este deschisă discuțiilor. Trebuie, însă, avut în vedere impactul bugetar la nivel național al noii propuneri de resurse proprii, să fie comparabil cu cel al actualei resurse TVA”, a spus Georgescu.

Referitor la mecanismele de corecție existente pe partea de venit, ea a precizat că România susține că acestea nu corespund principiilor de transparență.

“Aș menționa și mecanismele de corecție existente pe partea de venit. În acest sens, România susține că acestea nu corespund principiilor de transparență, simplitate și eficiență. Din perspectiva noastră, aceste mecanisme ar trebui să dispară treptat, în funcție de structura cheltuielilor care va fi agreată în următoarea perspectivă”, a mai arătat oficialul MFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =