Romania-Ungaria, meci pierdut, economic vorbind

 

fani_50387200_34336100

Economic vorbind, luaram o bataie  de la unguri de, numa, numa pe 2013, de nici nu-mi vine sa dezvolt subiectul. Spre exemplu România a exportat pe piaţa maghiară în valoare de 2,4 mld. euro anul trecut, dar a importat în valoare de 4,5 mld. euro, din Ungaria-avantaj maghiar.

Snapshot 2014-10-11 15-49-13

Politic, fata de Romania, Ungaria a pierdut  în audierile de către parlamentarii europeni a membrilor noii Comisii Europene propuşi de preşedintele ales Jean-Claude Juncker, europarlamentarii respingandu-l pe maghiarul Tibor Navracsis, propus de Juncker la funcţia de comisar al educaţiei, culturii, tineretului şi cetăţeniei, pentru că nu a convins că se poate distanţa de un guvern care ” subminează democraţia, statul de drept şi drepturile fundamentale ale omului.“, după cum zice madame Sophie in ‘t Veld, vicepreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European, integrata TRUP si suflet in steagul mulabil pe formele-i posterioare ale prea politicianistei doamne flamande (vezi imaginea)-avantaj romanesc.Snapshot 2014-10-11 16-36-24

La autostrazi ungurii ne bat de ne sar gaurile rutiere in cap, cu 1361 de km fata de 644 la noi-avatntaj maghiar.

Capitolul “produs pe cap de locuitor” , chiar ca ne face sa nu ne vedem capul pe unde e, adica 13 mii de dolari/loc fata de 8000 la noi, evident-avantaj maghiar.

Chiar nici nu vreau sa mai subliniez si alte comparatii , pentru ca le vedeti in tabelul oficial pe 2013 al EUROSTAT,statistica ce spune totul despre ce politicieni ne conduc, ajungand la vorba nemtilor cu care lucrez de ani si ani, si care mereu spun …”ce-ti alegi aia ai”.

————————————————————————————————————————————————-

regular_smile….Pe timpul lu` Ceausescu multi unguri vroiau sa se intoarca in tara lor.. printre care si romani care emigrau. La vama, un ungur este oprit:
Vames: – Cum te cheama?
Unguru`: – Janos
Vames: – Si de unde stiu eu ca esti ungur?
Unguru`: – Nom, capitala de Ungaria e Budapest
Vamesu: – Bine hai treci!
Inca un ungur la vama, oprit:
Vames: – Numele?
Unguru`: – Karl
Vames: – De unde stiu ca esti ungur?
Unguru: – Ozosep, Ozosep …
Vames: – Bine, treci!
Un roman incearca sa emigreze in Ungaria, oprit de asemenea la vama:
Vames: – Numele?
Romanu`: – Kashai
Vames: – De unde stiu eu ca esti ungur?
Romanu`: Pai eu scris multe opere si balade.. am una intitulata “Balada lu` Kashai”
Vames: – Da?.. ia zi-o!
Romanu`: C-asa-i romanu` …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =